Catit Official Brand Site

In dit artikel

Iemand heeft je nodig

Als je worstelt met je mentale gezondheid, bedenk dan dat er écht wel iemand is die niet zonder je kan. Want bedenk: je kat mag dan misschien maar een klein deel van jouw leven zijn, voor je kat ben je letterlijk haar hele wereld!

Een warme knuffel

Veel kattenbaasjes zullen het met ons eens zijn: er is geen beter gevoel dan je gezicht zachtjes in de vacht van een slapende kat te duwen. Volgens wetenschappers kan zelfs het aaien van een kat een hulp zijn wanneer je je miserabel voelt. Bij het strelen van je pluisbol maken je hersenen immers endorfine aan, het natuurlijke gelukshormoon, dat je zal helpen ontspannen.

Kitten knuffelen

Iemand die je gezelschap houdt

Katten houden onvoorwaardelijk van je en ze zijn nooit echt ver weg wanneer je ze het meest nodig hebt. Op momenten dat je je eenzaam voelt, maar je toch geen mensen om je heen wil, kan de nabijheid van je kat je opvrolijken.

Een luisterend oor

Katten kunnen prima luisteren en oordelen niet. Praten met je kat kan een goede uitlaatklep zijn. Je hebt immers een maatje waarmee je al je gedachten en gevoelens kunt delen, wat heel therapeutisch kan werken.

Praten met je kat

Je gedachten verzetten

Spelen met je kat zorgt voor mentale stimulatie en kan je gedachten afleiden van de situatie die je stress bezorgt. Zelfs gewoon kijken naar de speelse capriolen van een kat of naar hun grappige slaaphoudingen kan een glimlach op je gezicht toveren.

Teddybeer die helpt om beter te slapen

Wie wil er nou geen levende, ademende teddybeer naast zich hebben slapen? Wist je dat het geluid van een spinnende kat van nature een kalmerend effect heeft en de kwaliteit van je slaap kan verbeteren? Als je kat niet midden in de nacht begint rond te stuiven tenminste.

Slapen met je kat

Onze Hulp & Advies-pagina’s zijn beschikbaar in onderstaande talen. Maak uw keuze: