Catit Official Brand Site

In dit artikel

Verveling en destructief gedrag

Katten zijn roofdieren, gebouwd om te jagen. Als ze hun jachtinstinct niet kunnen volgen, gaan ze vaak op zoek naar andere manieren om hun energie kwijt te raken. In het beste geval krijgen ze een aanval van de zoemies, maar als je minder geluk hebt, gebruikt je kat haar overtollige energie misschien om aan de sofa te krabben, in de gordijnen te klimmen of je ’s nachts wakker te maken voor wat speeltijd.

Cat met grote ogen

De beste speeltjes om je kat fysiek en mentaal te stimuleren

Kattenkruid en matatabi

Knuffels die bewegingsloos op de grond liggen vinden de meeste katten niet boeiend… totdat je er kattenkruid of matatabi aan toevoegt. Deze planten veroorzaken een milde euforie bij katten, waardoor ze binnen de kortste keren aan hun speelgoed gaan kauwen, likken of ertegen gaan schoppen.

Catit Catnip & Catit Senses Wellness Center

Door beweging geactiveerd speelgoed

Is kattenkruid en matatabi niet voldoende om je kat in gang te krijgen? Door beweging geactiveerd kattenspeelgoed komt tot leven wanneer je kat zin heeft in wat speeltijd. De Catit Senses Ball Dome en Catit Senses Mushroom activeren vanzelf wanneer je kat langsloopt, terwijl de Catit Groovy Fish begint te dansen bij aanraking en zo je kat aanmoedigt om naar hartelust te jagen, springen, en rollen.

Speelgoed om op te jagen

Speel in op het natuurlijke jachtinstinct van je kat door haar een speeltje te geven waar ze veilig achteraan kan gaan. Een balspeeltje is zeker een goed idee! Kijk eens naar de Catit Senses Circuits. Ze zijn niet alleen een van onze meest iconische producten, maar ze vormen ook een stijlvol geheel met de andere speeltjes uit ons Senses assortiment.

Catit Senses Circuits
Catit Senses Circuits

Beloningsspeeltjes

Beloningsspeeltjes voor katten zijn er in vele soorten en maten. Er zijn speeltjes die snoepjes laten vallen, zoals de Catit Spinning bee, de Catit Treat Spinner, de Catit PIXI Spinner, en de Catit PIXI Treat Dispensers, en ingewikkelde doolhofachtige borden, zoals de Catit Treat Puzzle. Het idee is altijd hetzelfde: je kat moet zowel haar hersenen als haar lichaam gebruiken om bij de lekkere beloning te komen.

Voederpuzzels

Voederpuzzels moedigen je kat aan om te werken voor haar eten, en voorkomen bovendien dat ze haar eten binnenschrokt. Als je meerdere katten in huis hebt, kies dan voor een grotere puzzel, ook wel slowfeeder genoemd, zoals de Catit Senses Food Tree. Wil je nat- en droogvoer combineren? Ga dan voor een exemplaar zoals de Catit Multi Feeder. Ben je op zoek naar een veelzijdige puzzel die makkelijk schoon te maken is? Dan is de Catit Senses Digger echt iets voor jou!

Verschillende kraboppervlakken

Of je kat nu graag horizontaal of verticaal krabt, het is van vitaal belang dat ze verschillende oppervlakken heeft waar ze hun klauwen in kan zetten. Katten gebruiken krabplanken immers niet alleen om hun klauwen te scherpen, krabben helpt hen ook om hun spieren te rekken, hun geur te verspreiden en stress te verminderen.

Kat aan het rekken
Catit Vesper Minou