Catit Official Brand Site

In dit artikel

Kattenkruid

Kattenkruid is een groen kruid dat van nature voorkomt in Europa en Azië. Wanneer katten aan de gekneusde stengel of bladeren van deze plant ruiken, worden ze euforisch en kan je ze vaak gelukzalig over de grond zien rollen.

Matatabi

Actinidia Polygama is een plant uit de kiwifamilie die van nature voorkomt in China, Korea en Japan, waar men al snel doorhad dat de plan een bijzonder effect heeft op katten. De Japanners noemen het euforische gedrag dat katten vertonen na het ruiken aan de plant “de matatabi-dans”. Daarom worden producten voor katten die gemaakt zijn uit deze plant vaak “matatabi” genoemd.

Kattenkruid
Kattenkruid
Zilverwijn
Actinidia Polygama

Waarom dit effect?

Hoewel kattenkruid en matatabi beide een euforisch effect hebben, bevatten ze elk een andere werkzame stof. In kattenkruid vind je de werkzame stof nepetalacton terug, terwijl dat in matatabi nepetalactol is. De laatste is krachtiger en werkt daardoor bij een groter percentage van alle katten. Matatabi is dus een geweldig alternatief voor kattenkruid.

De vele vormen van kattenkruid en matatabi

Gedroogde kruiden

Veel kattenspeeltjes bevatten kattenkruid of matatabi, zodat er meer kans is dat je kat er effectief ermee zal spelen. Als je van doe-het-zelven of knutselen houdt, kan je gewoon los kattenkruid en/of matatabistrooisel kopen en dat in zelfgemaakte speeltjes stoppen.

Meer informatie over de gedroogde kruiden

Catit Catnip Gedroogde kruiden

Catnip spray

Catnip spray is absoluut het makkelijkst te gebruiken omdat het op verticale oppervlakken kan worden gesprayt. Breng gewoon een laagje aan op de krabpaal of -toren van je kat, zodat die de gordijnen en de sofa voortaan hopelijk met rust laat. Je kan de spray uiteraard ook aanbrengen op kattenspeeltjes.

Meer informatie over Catnip Spray

Catit Catnip Spray

Kattenkruidbubbels

Of je nu kinderen hebt of je gewoon het kind in jezelf naar boven wilt halen: catnip bellenblaas is het perfecte product! Je zult ontelbare uren plezier beleven aan het blazen van bellen, terwijl je kat ze achterna kan zitten en kan genieten van de heerlijke geur.

Meer informatie over kattenkruidbubbels

Catit Kattenkruid bubbels

Hoe lang duurt het effect van kattenkruid en matatabi?

De euforische bui van een kat duurt ongeveer 5 tot 15 minuten. Nadat het effect is uitgewerkt, worden katten tijdelijk immuun voor de stoffen in kattenkruid en matatabi. Het kan daarna dus tot een paar uur duren voordat je kat ineens weer interesse krijgt in het kruid.

Hoeveel kattenkruid of matatabi moet ik gebruiken?

Elke kat reageert anders op kattenkruid of matatabi dus pas de dosering telkens aan naar gelang de reactie van uw kat. Wij raden aan om met een kleine hoeveelheid te beginnen, omdat een overactieve kat haar energie wel eens zou kunnen afreageren op je handen of voeten. Als je kat amper reageert op het kattenkruid of de matatabi, kan je de dosis nog steeds verhogen.

Katten en wellnesscenter

Kan mijn kat verslaafd raken aan kattenkruid of matatabi?

Verslaving of afhankelijkheid van kattenkruid of matatabi bestaat gelukkig niet. Na een euforische bui zal je kat zelfs een paar uur immuun zijn voor de effecten van de planten. Katten zullen ook niet gaan hunkeren naar nog meer kruiden, noch zullen ze ontwenningsverschijnselen vertonen. Je kunt er dus helemaal zeker van zijn dat je je kat niet drogeert.

Reageren alleen katten op kattenkruid en matatabi?

Hoewel honden geen reactie vertonen, zijn huiskatten niet de enige dieren die zich euforisch voelen wanneer ze aan kattenkruid of matatabi ruiken. Tests hebben aangetoond dat naast katten, kattenkruid ook luipaarden, poema’s, lynxen, servals, en zelfs sommige leeuwen en tijgers beïnvloedt. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe leuk deze onderzoekers het moeten hebben gevonden om deze grote katten in kattenkruid te zien rollen.

Kat